Kristalni rast - premošćivanje razlika između propusnosti i trajnosti

Uvod

Građevinska industrija ima preko 40 godina iskustva u području integralne kristalne hidroizolacije. Jednostavno dodavanje Penetron Admixa, kristalne hidroizolacijske smjese, betonu omogućava građevinskoj industriji da u kraćim vremenskim okvirima izgradi ekonomične i izdržljive građevine, koje traju i do 60 godina duže.

Kad se beton tretira Penetron Admix-om, sam beton ima mogućnost samocjeljenja i zaptivanja svih pukotina, pora i kapilara unutar betonskog matriksa ako je izložen vodi. To rezultira vodonepropusnim betonskim elementom koji može podnijeti visoki hidrostatski tlak i kemijske napade s rasponom pH od 3 do 11.

Izazov koji predstavlja postavljanje je da metoda koja se koristi za vodonepropusnost i zaštitu betona treba vidjeti kako bi pojedinac mogao vjerovati da je prisutan.

Eksperimenti i rezultati

Glavni cilj ovog izvještaja je pružiti vizualni dokaz rasta kristala unutar betonske matrice, što rezultira smanjenom propusnošću betona i ukupnim povećanjem trajnosti.

Vizualna provjera

Puknuti Penetron Admix koji sadrže uzorke betona su očvrsli u vodi šest mjeseci i pregledani pod mikroskopom kako bi se potvrdio rast kristala. Slike dolje snimljene su iz istog uzorka i napuknutih područja, ali različitog uvećanja (x100, x500 i x1000). Jasno je da se unutar pukotine stvaraju iglasti kristali, premoštavajući i samoliječiti pukotinu. Kristali nisu rasli samo u napuknutom području, već je i kristalni rast prisutan u čitavoj betonskoj matrici.